HVA KOSTER PLASSRESERVASJONER?

En plassreservasjon koster 1-10 euro for andre klasse på et vanlig regionalt tog, mens det på enkelte internasjonale høyhastighetstog kan koste ca 20 euro og mer. Vil du reise på første klasse, må du regne med omtrent det dobbelte. Prisene avhenger både av hvilken klasse du reiser på og av type tog, men også av hvilket land du skal reise i. Ringer du våre reisekonsulenter på tlf 852 95 600, vil du få god hjelp. De vil fortelle deg hvilke plassreservasjoner du trenger, og de kan bestille dem for deg. Dette er en tjeneste vi tar betalt for, og bookingavgiftene varierer med ulike typer billetter.

NÅR MÅ MAN HA EN PLASSRESERVASJON?

På enkelte populære strekninger, på høyhastighetstog og på nattog trenger man plassreservasjoner. Vil du gjerne vite nøyaktig hvilke strekninger som krever reservering av plass, foreslår vi at du ringer vår kundetjeneste på tlf 852 95 600. Husk å ha Interrail-billetten din tilgjengelig. Vår kundetjeneste gjennomgår reiseruten din sammen med deg og hjelper deg å bestille plassreservasjonene eller foreslår alternative ruter som ikke krever plassbestilling. Vil du reise mer spontant, kan du også sjekke på jernbanestasjonene underveis hvilke tog som krever plassreservasjon. Der kan du også kjøpe plassbilletter.

HVORDAN MOTTAR JEG PLASSRESERVASJONENE MINE?

Plassbillettene sendes i posten til deg (som oftest) samme dag som du bestiller dem. Det kan ta opptil en syv arbeidsdager før du mottar dem. Så husk å bestille i god tid før du reiser på Interrail i Europa!

MÅ JEG RESERVERE PLASSER FØR REISEN?

Det korte svaret er «nei», men i høysesongen kan mange tog bli fullbooket, og det kan bety at du ikke kommer med det toget du ønsker. Derfor anbefaler vi at dere bestiller plass før dere drar i vei på reisen. Plassreservasjon kan gjøres fra mellom én til tre måneder i forveien og helt frem til avreise. Vet du at du skal reise en strekning der det bare er én avgang per dag, kan det være veldig smart å bestille plassreservasjon. Er dere flere som skal togloffe sammen, er det også lurt å bestille plasser på forhånd, så vet dere helt sikkert at alle vennene får reise med samme tog.

HVOR KAN JEG KJØPE PLASSRESERVASJON?

Den absolutt enkleste måten å bestille plassreservasjoner på er å ringe til Europarundts reisekonsulenter på tlf 852 95 600. Du trenger Interrail-billetten din for å reservere plasser, så det er viktig at du har mottatt den først.