HVA KOSTER PLASSRESERVASJONER?

Prisen på en plassbestilling ligger som regel mellom €1 – €10 for en andreklasse-billett på et vanlig dagtog. I noen land kan plassreservasjonene koste litt mer, spesielt gjelder dette tog i Frankrike, Italia og Spania. For eksempel koster en plassbillett på høyhastighetstoget TGV i Frankrike €20, mens en reise med et slikt tog mellom to land kan koste opptil €60. På nattog koster liggeplasser ca. €50, men dette kan også variere. Slike billetter er for eksempel mye billigere på nattog i Øst-Europa. For å få oppgitt eksakt pris på plassreservasjonen din kan du ringe tlf 852 95 600 og spørre kundetjenesten på Europarundt. 

NÅR MÅ MAN HA EN PLASSRESERVASJON?

På noen populære strekninger, på høyhastighetstog og på noen nattog behøver man plassreservasjoner. I Tyskland, Østerrike, Sveits, Belgia og Nederland går det som regel bra å reise uten plassbilletter på dagtog, men med visse unntak for tog som kjører internasjonale ruter, for eksempel tog på vei til Frankrike. I Spania derimot kreves det plassbillett på alle tog, og i Frankrike kreves det plassbillett på nesten alle tog bortsett fra regionaltogene. I Italia kreves det i høysesongen plassbillett på alt unntatt regionaltog. 

Ønsker du å vite nøyaktig hvilke strekninger som krever plassreservasjon, foreslår vi at du ringer vår kundetjeneste på tlf 852 95 600. Husk å ha Interrail-billetten din tilgjengelig når du ringer! Vår kundetjeneste gjennomgår reisestrekningene dine sammen med deg og gir deg muligheten til å bestille plassreservasjonene med en gang, eller de foreslår alternative reiseruter som ikke krever plassreservasjon. Vil du reise mer på sparket, kan du også sjekke rutetabellene på togstasjonene underveis på reisen for å se hvilke tog som krever reservasjon. På togstasjonene kan du også kjøpe plassreservasjoner. 

HVORDAN MOTTAR JEG PLASSRESERVASJONENE MINE?

Plassbillettene sendes i posten til deg (som oftest) samme dag som du bestiller dem. Det kan ta opptil en syv arbeidsdager før du mottar dem. Så husk å bestille i god tid før du reiser på Interrail i Europa!

MÅ JEG RESERVERE PLASSER FØR REISEN?

Det korte svaret er «nei», men i høysesongen kan mange tog bli fullbooket, og det kan bety at du ikke kommer med det toget du ønsker. Derfor anbefaler vi at dere bestiller plass før dere drar i vei på reisen. Plassreservasjon kan gjøres fra mellom én til tre måneder i forveien og helt frem til avreise. Vet du at du skal reise en strekning der det bare er én avgang per dag, kan det være veldig smart å bestille plassreservasjon. Er dere flere som skal togloffe sammen, er det også lurt å bestille plasser på forhånd, så vet dere helt sikkert at alle vennene får reise med samme tog.

HVOR KAN JEG KJØPE PLASSRESERVASJON?

Den absolutt enkleste måten å bestille plassreservasjoner på er å ringe til Europarundts reisekonsulenter på tlf 852 95 600. Du trenger Interrail-billetten din for å reservere plasser, så det er viktig at du har mottatt den først.