DAG 1

Helt siden sommeren 2013 da jeg togloffet gjennom Europa i fem uker sammen med mine beste venner, har jeg lengtet etter å reise ut igjen, og i juni i fjor ble det endelig noe av. Jeg og kjæresten min hoppet på Snälltågets nattog til Malmö og våknet opp i et grønt, solfylt Berlin.

Etter å ha slengt på oss våre fargerike ryggsekker og kløpet hverandre i armene for å forsikre oss om at vi faktisk var i Berlin helt på ordentlig, tok vi S-toget ut til Friedrichshain og hostellet vårt, BackpackerBerlin. Et tips om en vil bo i hippe (og veldig koselige) områder for en billig penge! Så var det på tide å erobre byen.

Etter å ha gått en stund i stekende sol kom vi frem til Holocaust-monumentet der vi ruslet omkring mellom de høye betongblokkene. Så viktig at vi ikke glemmer historien vår.

Etterpå var det på tide med lunsj, så vi styrte forbi enda flere fargesprakende alléer og graffitifylte vegger, og havnet på Yumcha Heroes i Mitte (lenke).

Spiste hver vår smårett som var forbannet gode, men litt for dyre for våre begrensede budsjetter. Men et aldeles perfekt sted å sitte om en vil titte på Berlins hippe beboere.

Ettermiddagen brukte vi til å løpe ut og inn i alle secondhandbutikker vi kunne finne i Mitte, prøve altfor dyre sko og ta oss en pause med sjokolade- og bananvafler på Kauf dich Glücklich Café (lenke).

Mobilene viste at vi hadde gått mer enn to mil, og vi følte oss ganske utslitt, så resten av kvelden satt vi på forskjellige uteserveringer under kulørte lykter i Friedrichshain, spiste supergod thailandsk mat på Papaya, drakk øl og hørte på summingen fra en levende og forventningsfull sommerby.

DAG 2

Dag to våknet vi til lyden av regn på vindusruten og startet med å rote frem regnjakkene våre fra bunnen av reiseveskene. Så dro vi opp hettene og gikk ut.

Men regnet tvang oss raskt inn under første og beste markise, og når en er på ferie, synes vi det føles helt riktig å spise pizza til frokost.

Og hvilke pizzaer vi fikk! Aldri spist så gode pizzaer i hele mitt liv! Så om dere legger veien om Berlin, er Il Ritrovo – Cucina Casalinga Popolare defintivt et must.

Etterpå var det på tide å styre mot dagens mål, East Side Gallery, som er den lengste og best bevarte delen av Berlinmuren.

Tittet på hvert eneste maleri, foreviget det populære kysset og spaserte langs Spree.

Deretter passet vi på å forevige litt mer klining i en av byens mange fotoautomater, og slo oss ned på en, om mulig, enda koseligere uteservering enn de fra dagen før.

Etter et par timers planlegging med Interrail-appen for neste dags reise og neste stopp, som vi da trodde skulle bli Ljubljana, fant vi frem til en omtalt liten restaurant med vegetarburgere i nærheten av hostellet, og håpet at Berlin-besøket vårt aldri skulle ta slutt.

DAG 3

Det var på tide å forlate Berlin og ta fatt på en lang dag mot Ljubljana. Men med fem bytter og et første tog som var forsinket, måtte vi ganske snart gjøre om på reiseruten.

Så i stedet for å reise østover reiste vi rett sørover, gjennom hele grønne Tyskland og de magiske Alpene der tåke og regn vekslet med solskinn hver gang vi tok oss gjennom en fjelldal.

Og etter atten timers togreise kom vi endelig frem til de skrøpelige hostellsengene våre i Milano og en pulserende storby som var så varm at vi knapt visste hvor vi skulle gjøre av oss.

Dagen derpå våknet vi opp og ble raskt enige om at vi kom til å gå dukken om vi ble her særlig mye lenger, så etter frokosten tok vi oss til byens mektige togstasjon.

Og den var om mulig enda mer storslagen innvendig. Sammen med alle italienere som var på vei til jobben, gikk vi til billettkontoret og sa: «Two interrail-tickets to Nice please!»

Utpå kvelden, etter å ha kjørt forbi mengder av pastellfargede hus, palmer og frukttrær, var vi til slutt fremme på Rivieraen.

Så trasket vi langs folksomme Avenue Jean Médecin og kunne endelig kjenne vinden og lukten fra havet. Og her bodde vi på Hotel Paradis (lenke). Et riktig fresht hostell, som dessuten var relativt rimelig sammenlignet med andre sentrale hosteller i byen.

Etter å ha piffet oss opp litt på rommet gikk vi ut blant alle de sommeryre turistene, slo oss ned på første og beste uteservering og drakk hvert vårt glas vin med skrik og skrål fra entusiastiske fotballfans ved hvert eneste bord rundt oss.

DAG 4

Vår første hele dag i Nice, og også dagen derpå passet vi på å fylle med alt vi liker.

Så vi pakket ryggsekker og badeklær, fylte matkurven med baguetter, ost, vann (!) og fersk frukt på Monoprix og løp innom små butikker i den store gågaten.

Og da solen var aller høyest på himmelen, kom vi oss ned til havet.

Endelig tid for turkist vann, steinete strender og ferieliv sammen med denne favoritten!

Vi hang rundt her i flere timer, og vekslet mellom bading, lesing og reiseplanlegging. Helt til magene begynte å rumle igjen.

Da dro vi tilbake til Monoprix, kjøpte kjempeekkel, overkokt pasta og en merkelig fisketerte som vi trodde bare var et vanlig stykke laks.

Men det gjorde ikke så mye, for etterpå dro vi ned til Nice FanZone, kjøpte dyr øl i spesialkrus og så Italia mot Tyskland på storskjerm. Elsker ferielivet!

DAG 5

Etter tre solfylte dager i Nice var det på tide å komme seg videre.

Fra Nice, med et raskt bytte i Leon, kom vi frem til alpebyen Annecy midt på dagen.

Etter å ha funnet frem til Annecy hostel (lenke), det vil si byens eneste hostell, dro vi ned til det gamle bysentrumet.

Så vakre bygninger og så uvirkelig å se glimt av fjelltopper bak hustakene. Vi satte kurs i den retningen.

Og kom ned til Annecysjøen. Har dere noen gang sett noe så fantastisk?

Hundre bilder senere, og i en lyrisk stemning, dro vi tilbake til hostellet for å lage middag.

Jeg var glad for å få fikse en ordentlig togloffermiddag igjen! Pasta, tomatsaus og mozzarella er faktisk livet!

Mette tok vi oss ned til sjøen igjen, fant en perfekt liten brygge og avsluttet kvelden med denne magiske utsikten.

DAG 6

Andre dagen i Annecy gjorde vi det beste på kanskje hele reisen, leide sykler, knepte på oss limegrønne sykkelhjelmer og dro ut på sykkelveiene rundt sjøen.

Etter noen kilometer i varmen fant vi et grønt naturreservat med kubeiter og blomsterenger, og bestemte oss for å parkere syklene.

Fant en perfekt brygge der vi bosatte oss for dagen. Plukket opp nisten vår, skrev postkort til alle der hjemme og, så klart, det beste av alt …

… vekslet mellom soling og bading i det krystallklare vannet, om og om igjen.

Og dagen etterpå stod vi opp kjempetidlig for å rekke bussen som skulle ta oss mot Berlin.

DAG 7

Fra Annecy klarte vi, med hjelp av favoritten Interrail-appen, å planlegge en reise helt frem til Berlin uten å betale en eneste plassreservasjon. Og sånt roper jo backpackers med begrenset reisebudsjett hurra for!

Etter tolv timer kom vi endelig frem til Berlin, og la igjen bagene hos onkelen min, som vi skulle bo hos denne gangen. Så glad var jeg for å være tilbake i favorittbyen!

Vi fikk tips om å gå til Emils Biergarten (lenke) som lå noen kvartaler unna. Et sted som har alt det jeg forbinder med denne byen. Øl og pizza ble kjøpt i en gammel mursteinsbygning med en stor gårdsplass fylt av kulørte lykter, store fotballskjermer, og kastanjetrær rundt.

Neste dag passet vi på å være på ferie uten å ha mye vi måtte gjøre, og gikk i stedet gate opp og gate ned og stakk inn i butikker som så trivelige ut.

Tok selvfølgelig pause med syrlig sitronis og hver vår sjokoladekule på Kauf Dich Glücklich.

Innså hvor glad vi er blitt i denne byen og lurte på om det kanskje var mulig å stikke fra jobben og skolen og bli her for alltid.

Resten av dagen hang vi sammen med to villbasser av noen kusiner, mumset enda mer is og koste med deres minihamster Habibi.

Og dagen derpå vinket vi ha det til sjarmerende Berlin, skrev inn den siste destinasjonen på Interrail-billetten vår og tok nattoget hjem til Malmö igjen.

Men det var selvfølgelig ikke siste gangen jeg har tenkt å togloffe i Europa. Allerede til sommeren blir det sikkert en tur til! Og da kan dere gjerne følge reisen på Instagram (@olgasaskia) der jeg finner og gir tips om nye favorittsteder, parker, barer og annet sommervennlig. Dere vet, alt det der som vi lengter etter akkurat nå!