Europarundt.no

Europarundt.no

Spørsmål og svar om Interrail

Her finner du alt du behøver å vite om interrail!

Kontakt våre reisekonsulenter.
Åpent alle hverdager mellom kl. 08.30 – 15.30.

Tel. 852 95 600
[email protected]


Europarundt

FAQ

Vanlige spørsmål om Interrail

En reisedag er en dag da du kan bruke Global Pass som billett. Ikke alle dager er reisedager, i og med at man gjerne blir værende en eller flere dager på steder underveis før man reiser videre. Om du vil reise så mye som mulig, velger du et Global Pass med mange reisedager. Vil du i stedet oppleve mye på de stedene du besøker, kan du klare deg med et Global Pass med få reisedager.

Interrail-billetten dekker reiser med alle togselskaper som inngår i ordningen og gjelder i alle land som omfattes. Hvorvidt en billett dekker alle dine reiser eller ikke, avhenger av hvilken Interrail-billett du velger og hvordan du vil reise.

Nyttig å vite: Plassreservasjoner inngår ikke i billetten og kjøpes ved behov. Global Pass gjelder ikke i det landet du selv bor, men kan benyttes til én utreise og én returreise.

Global Pass kan brukes på én reise ut av Norge og én returreise. Du kan ikke bruke Interrail-billetten til å reise fritt i Norge, i og med at hensikten med billetten er å reise i andre land enn ditt eget.

Ja, om du bruker Interrail-billetten til å reise ut av Norge eller til en returreise i Norge, må du bruke av reisedagene dine, akkurat som når du reiser rundt i Europa.

 

Du regnes som senior fra og med den dagen du fyller 60 år. Det har ingen betydning om du er pensjonist eller ikke.

Den som kjøper Interrail-billett, må være fast bosatt i Europa i ett av landene som er med i ordningen. Det er ikke nok at du har oppholdt deg over lengre tid i et land for å bli regnet som fast bosatt der. Du må også kunne vise dette, for eksempel ved hjelp av passet ditt.

Ja! Fra og med 2019 finnes det nå flere typer Interrail å velge blant. Alt fra tre dager til tre måneder.

For å reise på første klasse (1 KL) med høyeste komfort må du ha en Interrail-billett for 1KL, og når det kreves plassbillett, må disse også være for første klasse. Med en Interrail-billett for 1KL kan du reise både på 1KL og på andre klasse (2KL). Med en Interrail-billett for 2KL kan du bare reise på 2KL.

Ring oss på telefon 852 95 600 eller via e-post på [email protected], så hjelper vi deg. Billetten leveres innen noen arbeidsdager, og du kan velge de samme betalingsmåtene som på vår hjemmeside.

Den nye regelen fra 2020: For togreiser som fortsetter til neste dag, gjelder det nå at man kan fullføre reisen med det samme toget uten at en ny reisedag belastes av billetten. Det er bare avreisedagen som regnes som reisedag. Fortsatt er det imidlertid et krav at billetten må være gyldig for hele reisen. Dersom man senere bytter over til et annet tog, må også dette togets avreisedato oppgis. Det er togenes ordinære avgangs- og ankomsttider i rutetabellen som gjelder.


Nyhetsbrev

Hold deg på sporet og motta nyhetene først