Europarundt.no

Europarundt.no

Plass­reservasjoner

Les alt om plass­reservasjoner her!

Når må man ha en plass­reservasjon?

På noen populære strekninger, på høyhastighetstog og på noen nattog behøver man plassreservasjoner. I Tyskland, Østerrike, Sveits, Belgia og Nederland går det som regel bra å reise uten plassbilletter på dagtog, men med visse unntak for tog som kjører internasjonale ruter, for eksempel tog på vei til Frankrike. I Spania derimot kreves det plassbillett på alle tog, og i Frankrike kreves det plassbillett på nesten alle tog bortsett fra regionaltogene. I Italia kreves det i høysesongen plassbillett på alt unntatt regionaltog.

 

Ønsker du å vite nøyaktig hvilke strekninger som krever plassreservasjon, foreslår vi at du kontakter vår kundetjeneste på telefon 852 95 600 eller via e-post på [email protected]. Husk å ha Interrail-billetten din tilgjengelig. Vår kundetjeneste svarer på spørsmålene dine og kan også hjelpe deg med å booke plassbilletter.

Hva koster plassreservasjoner?
Prisen på en plassbestilling ligger som regel mellom €1 – €10 for en andreklasse-billett på et vanlig dagtog. I noen land kan plassreservasjonene koste litt mer, spesielt gjelder dette tog i Frankrike, Italia og Spania. For eksempel koster en plassbillett på høyhastighetstoget TGV i Frankrike €20, mens en reise med et slikt tog mellom to land kan koste opptil €60. På nattog koster liggeplasser ca. €50, men dette kan også variere. Slike billetter er for eksempel mye billigere på nattog i Øst-Europa. For å få oppgitt eksakt pris på plassreservasjonen din kan du ringe på telefon 852 95 600 eller via e-post på [email protected]. og spørre kundetjenesten på Europarundt.

Hvordan mottar jeg plassreservasjonene mine?
De fleste plassreservasjoner er i dag elektroniske og blir sendt til deg på e-post. Enkelte land har imidlertid fortsatt papirbilletter, og da skriver vi dem ut og sender til deg i posten så snart som mulig. Det tar 1-3 arbeidsdager dersom du velger ekspresspost, og 2-5 arbeidsdager om du velger standard frakt. Så husk å bestille i god tid før du skal reise på Interrail i Europa!

Må jeg reservere plasser før reisen?
Det korte svaret er «nei», men i høysesongen kan mange tog bli fullbooket, og det kan bety at du ikke kommer med det toget du ønsker. Derfor anbefaler vi at dere bestiller plass før dere drar i vei på reisen. Plassreservasjon kan gjøres fra mellom én til tre måneder i forveien og helt frem til avreise. Vet du at du skal reise en strekning der det bare er én avgang per dag, kan det være veldig smart å bestille plassreservasjon. Er dere flere som skal togloffe sammen, er det også lurt å bestille plasser på forhånd, så vet dere helt sikkert at alle vennene får reise med samme tog.

Hvor kan jeg kjøpe plassreservasjon?
Hvis du vil ha hjelp til å booke plassreservasjoner, kan du kontakte oss på telefon 852 95 600 eller via e-post på [email protected]. Du kan også bestille plassbillettene dine online hos vår samarbeidspartner Trainplanet.com.