Europarundt.no

Europarundt.no

Europa rundt med tog

Her finner du alt du behøver å vite om interrail!

Hva er Interrail?

Hvor i Europa vil du reise? Interrail er den mest unike og spennende måten å reise på. En togbillett som får deg til nye steder, åpner døren til utrolige kulturer og gir deg venner i hele Europa.

 

Du kan velge mellom 40.000 destinasjoner i 33 land, og du står helt fritt til å lage din egen personlige reise og skape ditt egne Europa-eventyr!

Hvorfor dra på Interrail?
Den ultimate frihetsfølelsen! Å dra på Interrail betyr at du selv kan bestemme helt og holdent over din egen reise. Når du har Interrail-billett, kan du hoppe på det toget som passer best for deg der og da. Kontakt våre reisekonsulenter, så hjelper de deg å planlegge reisen, på telefon 852 95 600 eller via e-post på [email protected].

Interrail er ikke et reisebyrå, og vi forteller deg ikke hvor eller hvordan du skal reise – det er du selv som bestemmer alt! Vi bare hjelper deg, slik at du kan komme deg akkurat dit du helst vil i Europa.

Hvem kan reise med Interrail?
Alle som er bosatt i et europeisk land, kan reise på Interrail, uansett alder. Vi har egne rabatter for ungdom til og med 27 år og for seniorer over 60 år. Barn opp til fylte 12 år reiser helt gratis sammen med en voksen på Interrail (men maksimalt to barn per voksen, og for barn 4-11 år må det bestilles egen Interrail-billett for reisen).

Enten du reiser alene, i gruppe eller sammen med barn, enten du foretrekker komfort eller spontanitet og uansett hvilken alder du er i, så finnes det en Interrail-billett for deg!

Hva er en Interrail-billett?
Interrail-billetten er en togbillett som gjelder på nesten alle tog i hele Europa. Med Interrail får du tilgang til reiser med 37 jernbane- og ferjeselskaper i 33 land.

På de fleste tog er det nok med Interrail-billetten, men på noen strekninger kreves det plassreservasjon i tillegg. Les mer om plassreservasjoner i vår guide.

I hvilke land kan man reise med Interrail?
Interrail-billetten din gjelder i disse 33 landene:

Belgia, Bosnia-Hercegovina, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Kroatia, Latvia, Litauen, Luxembourg, Makedonia, Montenegro, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Hvordan reiser jeg med Interrail-billetten min?

Slik reiser du med Global Pass
Med en Interrail-billett kan du reise billig og enkelt. Den gjelder som billett på de fleste tog over hele Europa og gir deg også ulike rabatter og fordeler. Global Pass gjelder for et antall reisedager og for en periode du selv velger. Reisedagene må brukes innenfor den perioden billetten gjelder for.

Slik beregner du reisedager
En reisedag regnes fra midnatt til midnatt. Hvis du for eksempel starter reisen din kl 9.00 en dag, varer denne reisedagen frem til midnatt samme døgn.

For togreiser som fortsetter til neste dag (nattog) gjelder det nå at man kan fullføre reisen med det samme toget uten at en ny reisedag belastes av billetten. Det er bare avreisedagen som regnes som reisedag. Fortsatt er det imidlertid et krav at billetten må være gyldig for hele reisen. Dersom man senere bytter over til et annet tog, må også dette togets avreisedato oppgis. Det er togenes ordinære avgangs- og ankomsttider i rutetabellen som gjelder.

Interrail med barn
Barn opp til og med 11 år kan få gratis Interrail-billett, forutsatt at minst én voksen kjøper Interrail-billett samtidig. For hver voksen som reiser, spanderer vi inntil to Interrail-billetter for barn. Reiser dere med tog som krever plassreservasjon, må dere reservere plass også for alle barn over to år.

Interrail som digital billett

Siden sommeren 2021 selges Interrail-passet som mobilpass – alt du trenger er telefonen din!

Hva er et mobilpass? 

Mobilpass er en digital billett som kan legges inn direkte på mobilen din. I appen kan du planlegge reisen, forberede ombordstigning på toget og utforske 33 europeiske land. Nyt mer frihet enn noen gang før!

Hvordan fungerer et mobilpass? 

Det er enkelt å reise med et mobilpass – alt du trenger er telefonen din, Rail Planner-appen og internett-tilkobling (minst hver tredje dag). Velg et pass i kassen, så sender vi deg en personlig kode i bestillingsbekreftelsen via e-post, deretter laster du opp ditt pass i appen.

Hvorfor velge et mobilpass?

Kjøp nå, reis opptil 11 måneder senere.

Du trenger ikke å velge startdato før du reiser.

Fri frakt – legg den til i appen.

Gratis erstatning av ditt mobilpass om du mister telefonen.

Kom i gang med ditt Mobile Pass

Hvordan kjøper jeg Interrail-billetten min?

Velg riktig billett
Uansett hvordan du ønsker å reise, finnes det sannsynligvis en Interrail-billett som passer for deg. Les mer og sammenlign billettene her.

Sikker betaling
Når du kjøper billettene dine hos oss, handler du med et svensk selskap som følger svensk og norsk lovgivning. Hele vår nettside, inkludert betalingstjenesten, er basert på en sikker og kryptert løsning. Dine opplysninger håndteres med forsiktighet og i overensstemmelse med gjeldende personvernlovgivning.

Sjekk alle opplysninger
Med en gang vi har mottatt betalingen, begynner vi å produsere Interrail-billetten din. Vær derfor klar over at det ikke er mulig å endre bestillingen etter at den er lagt inn. Sjekk derfor at alle reise- og kundeopplysninger er blitt riktige, før du fullfører betalingen.

One Country Pass
One Country Pass er Interrail-billetten for deg som vil reise og oppleve mer i ett utvalgt land. I motsetning til Global Pass gjelder denne billetten bare for det ene landet du har valgt. Med denne billetten kan du reise med de største togselskapene i landet, og du kan reise så mye du vil innenfor de reisedagene du kjøper. Du kan få One Country Pass for mange populære land i Europa, og med over 800 ulike billetter å velge mellom finnes det nesten garantert en som passer perfekt for deg.

One Country Pass selges bare over telefon – kontakt våre reisekonsulenter på telefon 852 95 600 eller via e-post på [email protected]  for å bestille!

Interrail One Country Pass tilbys for Benelux-landene, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Latvia, Litauen, Hellas + Attika, Irland, Italia, Italia + Attika, Kroatia, Makedonia, Norge, Polen, Portugal, Romania, Sveits, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sverige, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Kontakt våre reisekonsulenter.
Åpent alle hverdager mellom kl. 08.30 – 16.30.

Tel. 852 95 600
[email protected]


Europarundt

FAQ

Vanlige spørsmål om Interrail

En reisedag er en dag da du kan bruke Global Pass som billett. Ikke alle dager er reisedager, i og med at man gjerne blir værende en eller flere dager på steder underveis før man reiser videre. Om du vil reise så mye som mulig, velger du et Global Pass med mange reisedager. Vil du i stedet oppleve mye på de stedene du besøker, kan du klare deg med et Global Pass med få reisedager.

Interrail-billetten dekker reiser med alle togselskaper som inngår i ordningen og gjelder i alle land som omfattes. Hvorvidt en billett dekker alle dine reiser eller ikke, avhenger av hvilken Interrail-billett du velger og hvordan du vil reise.

Nyttig å vite: Plassreservasjoner inngår ikke i billetten og kjøpes ved behov. Global Pass gjelder ikke i det landet du selv bor, men kan benyttes til én utreise og én returreise.

Global Pass kan brukes på én reise ut av Norge og én returreise. Du kan ikke bruke Interrail-billetten til å reise fritt i Norge, i og med at hensikten med billetten er å reise i andre land enn ditt eget.

Ja, om du bruker Interrail-billetten til å reise ut av Norge eller til en returreise i Norge, må du bruke av reisedagene dine, akkurat som når du reiser rundt i Europa.

 

Du regnes som senior fra og med den dagen du fyller 60 år. Det har ingen betydning om du er pensjonist eller ikke.

Den som kjøper Interrail-billett, må være fast bosatt i Europa i ett av landene som er med i ordningen. Det er ikke nok at du har oppholdt deg over lengre tid i et land for å bli regnet som fast bosatt der. Du må også kunne vise dette, for eksempel ved hjelp av passet ditt.

Ja! Fra og med 2019 finnes det nå flere typer Interrail å velge blant. Alt fra tre dager til tre måneder.

For å reise på første klasse (1 KL) med høyeste komfort må du ha en Interrail-billett for 1KL, og når det kreves plassbillett, må disse også være for første klasse. Med en Interrail-billett for 1KL kan du reise både på 1KL og på andre klasse (2KL). Med en Interrail-billett for 2KL kan du bare reise på 2KL.

Ring oss på telefon 852 95 600 eller via e-post på [email protected], så hjelper vi deg. Billetten leveres innen noen arbeidsdager, og du kan velge de samme betalingsmåtene som på vår hjemmeside.

Den nye regelen fra 2020: For togreiser som fortsetter til neste dag, gjelder det nå at man kan fullføre reisen med det samme toget uten at en ny reisedag belastes av billetten. Det er bare avreisedagen som regnes som reisedag. Fortsatt er det imidlertid et krav at billetten må være gyldig for hele reisen. Dersom man senere bytter over til et annet tog, må også dette togets avreisedato oppgis. Det er togenes ordinære avgangs- og ankomsttider i rutetabellen som gjelder.


Nyhetsbrev

Hold deg på sporet og motta nyhetene først