Europarundt.no

Europarundt.no

Kan man ta tog til Alpene?

Ja, selvsagt, både på sommeren og på vinteren! Når man tar toget til Alpene får man oppleve de massive fjellene gjennom togets store vinduer, samtidig som man spiser lunsj i en bistrovogn. Kanskje nyter man et glass vin fra regionen som passerer på utsiden av vinduene også.
At det er klimavennlig og at det sparer naturen vår er den perfekte bonusen.

 

Direkte fra perrongen til bakken

Her er en liten liste over alpinanleggene du enkelt tar deg til med tog, hele veien inn i byen.

Østerrike
Bad Gastein (Bad Gastein Bahnhof) Kitzbuhel (Kitzbuhel Hauptbahnhof) Mayrhofen (Mayrhofen Bahnhof) Schladming ( Schladming Bahnhof) St.Anton (St. Anton am Arlberg)

Zell am Zee Kaprun (Bahnhof Zell am See)

Sveits
Andermatt (Bahnhof Andermatt) Arosa (Bahnhof Arosa)
Davos
Engelberg (Bahnhof Engelberg) Grindelwald
Gstaad
Murren
St.Moritz
Verbier/Les 4 Vallees (Le Chable VS) Wengen
Zermatt (Gare de Zermatt GGB)

Frankrike
Chamonix

Tyskland
Garmish-Partenkirchen

Italia
Bardonecchia

Når du har bestemt hvor du kunne tenkt deg å reise og antall dager du vil være borte, er du hjertelig velkommen til å kontakte kundeservice. Vår support svarer på alle dine spørsmål om interrail og kan hjelpe deg med booking av reisen.

Hvor lang tid tar det?
Et fint eksempel er St. Anton. Fra Oslo til St.Anton tar det ca 25timer med 4 smidige bytter i Gøteborg, København, Hamburg og Innsbruck. Du ankommer perrongen midt i St.Anton, bare et steinkast fra skianlegget.

Hva koster det å ta toget til Alpene?
Det kommer litt an på hvor lenge du vil være borte og om du reiser på 1.- eller 2.klasse. Noen nattog, hurtigtog og spesialtog krever også setereservasjoner. For å få oversikt over de togene det gjelder, kan du kontakte vår kundeservice.

Kan man ha med seg eget skiutstyr på toget?
Absolutt! På alle tog til Alpene får du ha med eget skiutstyr uten ekstra kostnad. Et tips er å pakke lett og ta med en skibag som har hjul.

Hvilke togreiser burde jeg ikke gå glipp av i Alpene?
For deg som liker alt fra høye snøkledde fjell til grønne og frodige daler, er Glacier Express et must! Toget som er verdensarv klassifisert av UNESCO går mellom de populære alpinanleggene Zermatt og St. Moritz, og på 8 timer reiser du gjennom de vakreste stedene Alpene har å tilby. Du ferdes gjennom hele 91 tunneler og 291 broer. Under reisen opplever du også å kjøre gjennom Oberalpasset som ligger på 2044 moh, som byr på enestående utsikt.

Hele turen føles super luksuriøs, da man kan nyte fantastisk mat og drikke samtidig som man ser utover det vakre landskapet gjennom store panoramavinduer.

Fra det kjente skianlegget i Davos og den vakre byen Chur kan man reise med det verdensberømte toget Bernina Express ned til Tirano i Italia.
Reisen byr på spektakulære utsikter mens toget kjemper seg opp bratte bakker og dype daler, gjennom de mektige Alpene.

Ombord på toget har du ikke mye tid til annet enn å se ut vinduet, da det dukker opp masse broer og andre heftige severdigheter som må foreviges med kamera hele tiden.
De store panoramavinduene er perfekte for å ikke gå glipp av noe under turen, samtidig som mat og drikke blir servert ved bordet.

Under reisen kommer du til å kjøre innom de velkjente broene Brusio og Landwasser, i tillegg til Albua- og Berninapasset som ligger på over 2200 meters høyde. Noe som burde være på bucketlisten din!

Ikke glem solkrem, vi ses i alpene!