Europarundt.no

Europarundt.no

På Interrail med Agnetesh

Togferie med Agnetesh

Sara Høydahl står bak en av landets største YouTube-kanaler. Våren 2019 var hun på Interrail sammen med Agnete «Agnetesh» Husebye.

Fantastisk kunst og nye venner!

Etter en lang reise fra Oslo, kom vi oss endelig i havn i Berlin! Det er noe nydelig med å ta tog rundt fremfor å ta fly altså, det er også mye mer sosialt! På toget fra København til Hamburg møtte vi blant annet et svensk ektepar som også var på Interrail, og sammen med de snakket vi om diverse grunner til at Interrail er en bra ting for miljøkampen og alt dette. De var så inspirerende!

Da vi omsider kom frem til Berlin var det rett inn i en taxi og komme oss på hostellet, før vi hadde en utrolig interessant dag i vente. Må også bare legge til at jeg digger at hostell er en så stor og populær greie i utlandet, men hvorfor i alle dager har vi ikke mer av det i Norge? Det er sårt behøvd!

Vi startet dagen med en ordentlig deeeeilig frokost på Grand Café rett ved Hostellet. Med både egg, bacon og appelsinjuice innabords så var vi klare til å ta Berlin med storm!

Videre valgte vi å gå rundt i byen fremfor å ta taxi, rett og slett for at vi kunne oppleve og ta bilder av ting på veien også. Du kan tro vi ble overraska når vi helt plutselig møter på en helt gigantisk grill, liggende rett ved siden av Berlin Dungeon, som vi jo skulle ønske vi dro innom. Det ser jo ut som reine reklamen her, gode gauda.

I Berlin har man jo de helt essensielle stedene en må besøke, deriblant Berlin muren, Brandenburger Tor og Holocaust minnesmerket. Vi ankom først Brandenburger Tor, hvor det virkelig krevde mye av oss for å ikke synge låta til Ketil Stokkan fra Melodi Grand Prix i 1990, nemlig Brandenburger Tor (skal ikke lyve, det ble kanskje en liten strofe her og der hehe…)

Det er noe helt spesielt med å faktisk se disse historiske plassene i virkeligheten, og veldig interessant er det også. Berlin muren er fullspekket av fantastisk kunst, og jeg synes det er så fint av man kan lage viktig og meningsfull kunst ut av selv den verste tragedie. Dersom du har muligheten til å reise til Berlin, så anbefales det virkelig å dra innom de historiske merkene – historie har alle godt av å lære mye om.

Og med det skulle vi ta nattog til Zürich, men alt om det finner du i innlegget Æggi skriver om Zürich. Stikkord; sjukt.

XOXO, Highvalley