Europarundt.no

Reisebeskrivelser

Våre lesere har vært ute på Interrail. Nedenfor har vi samlet alle tipsene deres.

Rania Daroisches togferie med Interrail

I sommer var jeg i Italia i 16 dager. Det er et av mine favorittland å besøke i Europa. Landet består av masse god mat og drikke, nydelig kunst og gammel historie. Det var fantastisk! Reisen startet i Roma, «den evige stad». Denne byen har virkelig utallige muligheter. Vi valgte å tusle rundt i de små gatene og besøke den berømte spansketrappen som er vakrere i virkeligheten enn på bilder. Her er det alltid mange folk som både ønsker å ta bilder og sette seg ned for en liten pause i turiststrømmen.

Vi valgte også selvfølgelig å se Colosseum. Dette er et spektakulært amfiteater som bør ses, men her er det stappfullt med folk. Hvis du vil inn i Colosseum, så lønner det seg å kjøpe billett på forhånd, slik at du slipper de lange køene.

Etter noen dager med turistaktiviteter og jevnlig is-spising, tok vi tog til Bologna. Det tar i underkant av to timer, noe som passet veldig fint, da vi kunne ha med mat på toget og fikk en liten pust i bakken.

Bologna er en undervurdert liten by, med en fantastisk restaurant med Michelinstjerne. Restauranten heter Ristorante I Portici og er hakket billigere enn restauranter med Michelinstjerne som finnes i Norge. Det var nydelig mat og veldig hyggelige servitører.

Dagen etter denne herlige matfesten tok vi toget videre til den synkende byen, Venezia. Dette er en av de flotteste byene jeg vet om! Her vandret vi langs kanalen og forsøkte å suge til oss den behagelige stemningen.

Venezia er kjent for god renessansekunst, og vi ble derfor nødt til å besøke et av de flotte museene der. Det var mange å velge mellom, men vi valgte Galleria Dell’ Accademia, da de har mye venetiansk kunst. Dette var en god måte for oss å se mange malerier på kort tid.

Vi spiste selvsagt masse god mat her også! Blant annet bestilte vi cuttlefish, som vi forvekslet som fisk. Til vår store overraskelse fant vi ut av det var blekksprut! Det var fremdeles godt, hehe!

Etter noen dager i Venezia tok vi videre turen til flotte Verona. Til min store overraskelse var denne byen nesten mer romantisk enn Venezia. Det er kanskje ikke så overraskende når man vet at byen er særlig kjent for Shakespears kjærlighetshistorie om Romeo og Julie. Hvorvidt historien er sann vites ikke, men jeg velger å tro på det 🙂

Verona har Italies nest største elv, Adige, som skiller den ene siden av byen fra den andre. Mange broer kobler dem sammen igjen, og det er en vakkert syn.

Når vi klarte å rive oss vekk fra romantikkens by, tok vi videre toget til Milano. Denne byen var så moderne og hip at vi ble overrasket over den store overgangen. Vi valgte å spise middag på en restaurant med Michelinstjerne som utelukkende serverte vegetarmat. Dette var en gøy og spennende opplevelse for to ikke-vegetarianere.

Etter noen fine dager i Milano, valgte vi å ta toget nedover igjen, denne gangen til Firenze. Denne byen var full av flotte solnedganger og god mat. Jeg kunne spist pasta langt inn i evigheten, i denne byen!

Vi måtte selvsagt reise videre til Cinque Terre (de fem byene). Disse landsbyene er svært populære, og det er ikke rart. Det er fem landsbyer som har korte togavstander mellom seg. Fra nord starter det med Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Cinque Terre har alt. Området har blitt erklært som nasjonalpark og det er utrolig mange stier der. Det er gåturer i ulike avstander, som passer for ulike interesser. Nesten uansett hvor du går, får du en vakker utsikt. Her er det også mange restauranter og velge mellom, og vi var så heldige å få live konsertopplevelse i Monterosso. Jeg kan ikke gjøre annet enn å anbefale Cinque Terre på det sterkeste hvis en skal til Italia.

Hvis man uansett er i nærheten vil jeg også anbefale en svipptur til Portovenere, som jeg ikke hadde hørt om før vi kom oss til Cinque Terre. Det en gammeldags småby på kysten sør for Cinque terre, anlagt på en halvøy full av klipper.

Vi tok også toget til Pisa – utelukkende for å se på det skjeve tårnet. Jeg må innrømme at jeg ble overrasket over hvor utrolig  skjevt tårnet var i virkeligheten, haha!

Etter turen til Pisa vendte vi snuten hjemover. Turen overgikk alle mine forventninger, og jeg satt særlig pris på å kunne være så spontan under reisen. Vi kunne derfor velge å bli lenger i byer vi likte best, og det vet man ikke før man er der. Dette vil jeg gjøre igjen!