Europarundt.no

Europarundt.no

WINTERRAIL

An EUROPRAUNDT.NO production starring free skiers WILLIAM LARSSON and TOM-OLIVER HEDVALL cinematographer ANDREAS ZETTERQVIST and production wizard ADAM WIDÉN

Tom-Oliver Hedvall og William Larsson

Sammen dro vi på togreise til alpene med interrail, en reise vi aldri kommer til å glemme. Første etappe gikk fra Åre til Andermatt, et sted i Sveits kjent for vill off-pistekjøring. Heng på!


Åre – Andermatt

Vi er Tom-Oliver, William, Adam og Andreas – en gjeng ekstreme skikjørere som elsker eventyr. Sammen dro vi på en togreise til alpene med interrail, en reise vi aldri kommer til å glemme. Første etappe gikk fra Åre til Andermatt, et sted i Sveits kjent for vill off-pistekjøring. Heng på!

Rute Åre – Andermatt:

Åre 19:32 – Stockholm 05:15

Stockholm 09:22 – København 14:25

Köpenhamn 15:26 – Hamburg 20:02

Hamburg 22:07 – Basel 08:10

Basel 08:33 – Chur 10:52

Chur 11:55 – Disentis/Mustér 13:11

Disentis/Mustér 14:14 – Andermatt 15:22

William og Tom-Oliver hoppet på toget i Åre mot Stockholm. På Stockholm Central møttes hele gjengen. Alle var gira på togloffing og skiferie. Mot neste stopp : København!

I København spiste vi selvsagt både pølse og wienerbrød før vi gikk ombord neste tog mot Hamburg. Fremme i Hamburg byttet vi til nattoget Nightjet, med sluttdestinasjon Basel. 

Vi feiret at reisen hadde gått på skinner med bobler på kvelden og frokost på sengen morgenen etter, før det var på tide med et nytt togbytte – siste etappen mot Andermatt. Vi hadde booket to små rom på første klasse, der vi sov godt hele natten.

Vi rullade in mitt i Andermatt, bara ett stenkast från liften. Utsikten var magisk hela tågresan och blev inte direkt sämre när vi kom upp till vårt hotell Basecamp Andermatt som låg mitt i backen.

Incheckade och klara begav vi oss ut i solen och körde en ösig snowracer-session. Vi avrundade med en efterlängtad after snowracer-öl. En riktigt härlig första dag!

Neste morgen møtte vi Tom-Olivers kompis fra Åre som er Fjellguide. Han tok oss med på en tur i fjellet på jakt etter den perfekte veien ned igjen.  Etter en 6-timers tur på 1400 høydemeter var vi slitne, men glade. Vi var i Attinghausen, en kort togreise fra Andermatt. Selvsagt brukte vi interrail-passene våre, bare hoppet på og dro av sted. 

På tide å komme seg ned igjen. Vi fikk en skikkelig, skikkelig fin tur med helt utrolig utsikt.

Ny dag, nytt fjell! Det hadde kommet noen cm med nysnø i løpet av natten, så vi kom oss ut for en herlig tur i solen. Siste dagen i Andermatt bød på sommerfugler i magen og fantastisk puddersnø. 

Neste dag tok vi GlacierExpressen til den ukjente perlen Disentis for å jakte på nye bakker. Dessverre var utsikten dårlig pga været, så da tåka kom sigende inn dro vi ned til byen for å ta en kaffe. 

Inne i en lokal butikk fant William seg selv på forsiden av et blad. Han er profesjonell skikjører og skrev noen autografer før vi ruslet videre. På kvelden laget vi en god middag og hvilte kroppen etter gårsdagens lange tur. Dagen ble avsluttet med badstu og boblebad med utsikt over fjellene.