Europarundt.no

Europarundt.no

WINTERRAIL

An EUROPRAUNDT.NO production starring free skiers WILLIAM LARSSON and TOM-OLIVER HEDVALL cinematographer ANDREAS ZETTERQVIST and production wizard ADAM WIDÉN

Tom-Oliver Hedvall og William Larsson

Sammen dro vi på togreise til alpene med interrail, en reise vi aldri kommer til å glemme. Første etappe gikk fra Åre til Andermatt, et sted i Sveits kjent for vill off-pistekjøring. Heng på!


Andermatt – Livigno

Reisen fortsetter! Fra Andermatt i Sveits rullet gjengen videre til det italienske skiparadiset Livigno, som er en av landets mest snø- og solrike plasser. Mot Italia!

Rute Andermatt-Livigno:

Andermatt 09:28 – Disentis/Mustér 10:39

Disentis/Mustér 11:44 – Chur 13:02

Chur 13:58 – St Moritz 16:00

St Moritz 16:48 – Tirano – 19:00

Vi tok verdens mest kjente tog; Glacier Expressen, opp til fjellene gjennom steder man ikke skulle tro tog kunne ferdes. 

Livigno ble selvsagt innviet med pizza og pasta på en flott uteservering. Til tross for at vi bestilte doble hovedretter, var det faktisk billigere enn en lunsj i Sveits. Vi møtte en gjeng snowboardere som Tom-Oliver kjente og dro til en nypreppet snowpark som bød på fin snø og herlige turer i bakken. Fra snowparken stakk vi videre til et solfylt overheng der vi bygde egne hopp. Noen solet seg, mens andre bygde.

Ingen skireise uten Aperol Spritz. Skål! Livigno har 300 soldager per år, så prognosen var god for strålende sol hele visitten. 

På kvelden ble vi bedt på risotto hjemme hos gjengen vi møtte på dagen. De bodde i en supersjarmerende alpehytte oppe i fjellet.

Den andre og siste dagen i Livigno bød på etterlengtet nysnø, solskinn og skikjøring i verdensklasse. Livigno får 10/10. Klikk på neste innlegg for å lese om vårt eventyr på togferiens neste destinasjon, Sankt Anton.