Europarundt.no

Europarundt.no

WINTERRAIL

An EUROPRAUNDT.NO production starring free skiers WILLIAM LARSSON and TOM-OLIVER HEDVALL cinematographer ANDREAS ZETTERQVIST and production wizard ADAM WIDÉN

Tom-Oliver Hedvall og William Larsson

Sammen dro vi på togreise til alpene med interrail, en reise vi aldri kommer til å glemme. Første etappe gikk fra Åre til Andermatt, et sted i Sveits kjent for vill off-pistekjøring. Heng på!


Livigno – St Anton 

Vi nærmer oss reisens slutt. Siste stoppet var Sankt Anton der vi hadde to knalldager med sol, pudder og en afterski vi aldri kommer til å glemme. 

Rute Livigno – St Anton:

Tirano14:24 – Chur 18:22

Chur 18:37 – Sargans 18:55

Sargans 19:36 – St Anton 21:01

Fra Tirano som ligger en kort busstur fra Livigno hoppet vi på det legendariske toget Bernina Express. Målet var Chur i Sveits der vi hadde et togbytte vi måtte gjøre på vei til endestasjonen Sankt Anton. 

Strekningen er på UNESCO’s verdensarvliste og var helt sinnsykt vakkert. Vi var i ekstase og satt som tente lys hele turen som tok ca 4 timer. Tom-Oliver bestilte et ostesmørbrød og fikk en pakke som inneholdt brød med et tvilsomt utseende, gruyere og en sveitserkniv. Toget snirkler seg opp og ned gjennom fjellet, inn og ut av tunneler. På det høyeste er Bernina Expressen 2000 moh. Vi anbefaler å reservere seter i noen av vognene med panoramavinduer for å få den beste utsikten.

Dagen derpå sto vi opp tidlig for å rekke den første heisen. Akkurat som nesten alle de andre dagene på reisen var det full sol og klar sikt. Vi dro til skiområdet Stuben der vi fant fin snø til tross for at det var en hel uke siden det snødde sist. 

To av Tom-Olivers kompiser som vi traff i Livigno hadde gått lei av Italia og slengte seg med oss til Sankt Anton istedenfor. Siste dagen ble fullstappet med fantastisk skikjøring, god mat og en fuktig Tirol Afterski.

Vi avslutter reisebloggen med et bilde fra reisens siste lunsj i bakken. Vi kan sterkt anbefale å ta toget på neste skiferie. Det var smidig, komfortabelt og en heftig opplevelse! Vi er hekta! Takk for oss, 

/ Tom-Oliver, William, Adam og Andreas