Europarundt.no

Europarundt.no

Europa rundt på 14 dager!

På Interrail med Sara Høydahl

Agnete Husebye aka Agnetesh står bak en av landets største YouTube-kanaler. Våren 2019 var hun på togferie sammen med Sara Høydahl.

Tips til deg som skal på Interrail

Heihei folka!

Nå har jeg og Sara fullført 2 uker på interrail, og har på den tiden rukket å være i 6 land! Det har vært en helt ny opplevelse for meg å reise så mye med tog om gangen, men det har absolutt gitt mersmak. Ikke bare er det miljøvennlig, men det er også utrolig avslappende å bare sitte på et tog og høre på musikk eller bare se ut av vinduet (Sara har forresten skrevet et innlegg om ting man kan gjøre på toget, hvis dere er nysgjerrige).

Men i den anledningen tenkte jeg å komme med noen få tips til deg som enten har lyst, planer eller allerede har bestilt en tur på interrail.

Husk å ta med deg pass!
Det kan være lett å tenke at man ikke trenger pass med på en interrail tur fordi man ikke skal inn i noen sikkerhetskontroll, men passet er veldig viktig å ha med allikevel. På noen togstasjoner rundt grensene i Europa, så er det passkontroller, så da er det viktig å være klar for det. De fleste hotell/hostell krever også pass når man sjekker inn.

Ikke pakk kofferten full når du reiser
Ikke pakk med deg hele klesskapet ditt når du reiser, for du får mest sannsynlig ikke brukt for alt sammen. For det første, så er det ekstremt mye bedre shoppingmuligheter i mange av byene rundt i Europa sammenlignet med Norge. For det andre så tilbyr de klesvask på de fleste hostell, sånn at om man kun har skittene klær igjen så er det ikke verre enn å slenge de på vask.

Ta med deg en god powerbank
På de fleste tog er det stikkontakter, men det lønner seg å ha med en powerbank i tilfelle det ikke er det. Av alle de togene vi har reist rundt på de siste ukene, så er det kanskje 4-5 av dem som ikke har hatt stikkontakt. Så de fleste ganger så løser det seg, men en powerbank er uansett godt å ha tilgjengelig som en sikkerhet. Vi endte med å kjøpe hver vår powerbank på første stopp på turen, og angret ikke et sekund.

Ta MASSE bilder
Når man er ute på tur, så er det fort gjort at man blir så opptatt av å oppleve byen, slik at man glemmer å ta bilder. Selv om det er en fin ting i seg selv, så er det i ettertid utrolig kjipt om man ikke har med seg nok minner fra den fine turen. En selfie foran Eiffeltårnet kan fort føles litt klein i øyeblikket, men veldig koselig å ha når man kommer hjem.

Ta ut noen Euro på starten av reisen
I disse moderne tider, så er det sjeldent man ikke kan betale med kort. Men i noen land, er det veldig lurt å ha noen euro liggende til blant annet taxiturer eller småkjøp på butikken. Det er kjipt (og ganske flaut) å finne ut litt for sent at man ikke kan betale med kort. Det skjedde med oss, hehe. Men noe å ha i bakhodet er at om man skal på interrail i Europa, så bruker de fleste land euro. Så da får man mest sannsynlig brukt det opp før man kommer tilbake fra turen.

Uten om det, er det bare et godt tips å ta med seg variert med klær, i og med at temperaturen kan være ganske så forskjellig i de ulike landene man reiser til.

Håper disse tipsene kan hjelpe noen av dere, og at dere får en helt fantastisk tur sånn som oss!

Xoxo, Agzter