Europarundt.no

Europarundt.no

Europa rundt på 14 dager!

På Interrail med Sara Høydahl

Agnete Husebye aka Agnetesh står bak en av landets største YouTube-kanaler. Våren 2019 var hun på togferie sammen med Sara Høydahl.

Vi dreit oss ut på vei til Barcelona…

Hei hei folket!

Mye har skjedd siden sist, hehe. Gjør dere klare for en real storytime.

Det hele startet med at vi skulle ta toget vårt fra La Spezia til Savona (som tar ca 2 timer). Vi satt oss godt til rette, kanskje litt for godt til rette, for vi begge to glemte helt å følge med på når vi skulle gå av med toget… Jepp, vi kjørte glatt forbi Savona gitt.

Heldigvis oppdaget jeg det ganske kjapt, slik at vi rakk å komme oss av på neste stopp (tror jeg). Det stoppet var helt øde og så nesten ut som en nedlagt togstasjon, så det hjalp ikke akkurat da vi allerede var ganske så stressa over å ha kjørt for langt. Vi sjekka kartet, og det viste seg å være en god 30 min-kjøretur for å komme seg tilbake til Savona.  Jaja, tenkte vi. Da må det vel bli taxi tilbake for å rekke den båten vi skulle ta fra derfra til Barcelona. Vi kom ned fra perrongen og der sto det jaggu meg en taxi klar for oss. Taxisjåføren kunne selvfølgelig ikke engelsk, men det løste seg med litt Google Translate. Vi kom oss da på veien i taxien og da vi var fremme fant vi ut at vi måtte betale i cash – noe vi selvfølgelig hadde glemt å ta ut. Han holdt opp syv fingre for betaling, noe som kunne bety to ting. Enten skulle denne turen koste 7 euro eller 70 euro (altså, enten 70kr eller 700kr). Det viste seg selvfølgelig å være det siste alternativet. Jaja. Det ble deretter litt surring rundt i byen etter en minibank, samtidig som denne taxisjåføren ikke var helt fornøyde med oss. Ting løste seg til slutt, og vi kom oss på båten vi skulle rekke (HELDIGVIS).

Etter en lang båttur kom vi til slutt fram til Barcelona! Sol, 20 grader og et fantastisk hostell ventet oss.

Nå har vi vært i Barcelona i 2 dager, og vi har virkelig nytt å være her. Vi har vært i ulike parker, sett en stor og flott fontene (som helt sikkert heter noe spesielt), sett Basílica De La Sagrada Família og shoppet en god del.

Vi har også fått oss et par venner på hostellet vårt, noe som er veldig hyggelig!

I morgen bærer det videre med tog til Paris, noe vi begge gleder oss veldig til (selv om jeg var der for sånn 2 uker siden hehe). Paris er en flottanes by, så det skader absolutt ikke å dra dit flere ganger. Flotte greier!

Xoxo, Agzter